Yeşil Çay Tansiyon Değerleri Üzerine Etkisi Nedir?

Yeşil çay kalp ve damarlara etkin bir madde olan flavonoid içermektedir. Bu nedenle yeşil çay kalp ve dolaşım sistemi üzerine olumlu etkileri bulunmaktadır. Yeşil çay tansiyonu düşürür.

Yeşil Çay’ın Yararları

Saymakla bitirilmeyecek kadar faydası bulunan yeşil çay etken maddesi olan flavonoid sayesinde ve düzenli kullanım halinde vücudun pek çok fonksiyonuna yardımcı olduğu gibi tansiyon konusunda da yararları bulunmaktadır.

Peki, yeşil çay tansiyonu yükseltir mi?

Yeşil Çay tansiyonu yükseltir mi sorusuna kesin cevap vermeden önce tansiyon üzerindeki faydaları hakkında şunları söyleyebiliriz:

  • Etken maddesi olan flavonoid yardımıyla gerginlik ve stres yok oluyor
  • Beyin dalgalarını çalıştırıyor, zekayı temizliyor.
  • Algıyı, dikkat ve konsantrasyonu arttırıyor
  • Vücut ısısını artırarak kalori yakmayı hızlandırıyor
  • İştahı azaltıyor ve yağ yakımı konusunda olumlu etkiler gösteriyor
  • Kan şekeri ve insülin direncini kontrol altına alıyor. Bu sayede kolesterole ve şekere iyi geliyor.
  • Dolaşım sistemi ve damarları zararlı maddelerden korur ve temizlerler
  • Kalbe iyi gelmektedir.
  • Düzenli kullanımlarda flavonoid içerdiğinden; kan pıhtılaşması olayına engel olmaktadır.
  • Kanser riskini azaltır. Prostat, kolon, akciğer, göğüs, mesane, deri, ağız, cilt gibi bir çok kanser ve kanser gurupları hakkında, önleyici, koruyucu ve yavaşlatıcı etkiler göstermektedir.
  • Anti-mikrobik yapısı sayesinde; vücut bağışıklığını ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Vücutta bulunan mikropları öldürür.
  • Ağızda bulunan bakterileri öldürür ve diş etlerini korur.
  • flavonoid desteği ile cilde faydalıdır.
  • Yeşil çay tansiyonu düşürür mü konusundaki soru işaretlerine kesinlikle evet diyerek cevap

Yeşil Çay Tansiyonu Nasıl Etkiler

Tansiyonu ve vücuttaki kan akışını dengede tutmak için kullanılan pek çok ilaç bulunmaktadır. Tansiyon hastaları hakkında yapılan araştırma sonucunda; her gün düzenli olarak iki fincan yeşil çay içen hastaların tansiyonu düşürür etkisi olduğu ortaya çıkmıştır. Bu konuda içinde flavonoid denilen ve kan damarlarını güçlendirici ve antioksidan içeren etken bir madde bulunan yeşil çay tek başına yeterli olmamaktadır.

Aynı zamanda çay ve kahve gibi kafein içeren içeceklerden, alkol, sigara ve stresten uzak durmak da gerekmektedir. Bunun yanında kuru erik de tansiyonu düşürür. Her gün birkaç tane kuru erik yemenin tansiyonu düşürür etkileri olduğu saptanmıştır. Kuru erik kanı sulandırır, dolaşımı hareketlendirir. Kuru erik aynı zamanda yağların erimesine de yardımcı olur. Yeşil çay yanında yardımcı olarak tansiyonu düşüren atıştırmalıklardan biri olan kuru erik kendi başına yararlı olmamaktadır.

Vücudun kafeine de ihtiyacı bulunmaktadır. Uzmanlara göre her gün yaklaşık iki yüz mg kafein alınmasında sakınca bulunmamaktadır. Bu da yaklaşık olarak iki fincan kahve yapmaktadır Türk kahvesi, nescafe, espresso kahve ya da süzme kahve gibi içeceklerden günde iki fincan maksimum olarak tüketilebilir. Bu sayede içenler kafein ihtiyaçlarını da karşılamış olduklarından, çay ve kahve gibi içecekleri minimum seviyede tutmaları iyi olmaktadır. Aynı anda hem kahve hemde çay içmeleri yarar yerine sakınca da oluşturabilir.

İçerdiği flavonoid yardımıyla kanser ve kalp gibi hastalıklar konusunda faydalı olduğu ortaya çıkmış olan yeşil çay aynı zamanda stres konusunda da kesin çözümlerden biri olmuştur.  Stres tansiyonu yükseltir mi sorusuna verilen cevap olumlu olduğundan; stresin tansiyona olumsuz etkisi  sayesinde içerdiği ve etken maddesi olan flavonoid yardımıyla dengelenmektedir. Kan dolaşımını dengeleyen flavonoid , yorgunluğu alıp sakinlik de vermektedir. Bu durumda tansiyon hastaları için yeşil çay en güzel alternatif çözüm olmaktadır.

Yeşil aynı zamanda metabolizmayı ve tansiyonu da hızlandırmaktadır. Bu yüzden çok fazla tüketildiği taktirde tansiyon yükselmesine de neden olabileceği akıldan çıkarılmayarak yeşil çayın kontrollü tüketilmesi konusuna dikkat edilmelidir.




1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 2,00 out of 5)
Loading...
Yorum ekle