Nabızda Var Olan Yükselmeler Sonucunda Nelere Dikkat Edilmesi Gerekmektedir?
Nabız yüksekliğini dengeleyecek ve iyi gelecek olan detaylar arasında neler bulunduğunu bilmek gerekmektedir. Bu bilgiler eşliğinde gerekli olan tedaviye destek sağlanacaktır.
Nabız Yüksekliğine Ne İyi Gelir Ve Beslenme Nasıl Yapılır?
Nabız yüksekliğinde beslenme konusunda fazlasıyla dikkatli olmak gerekir. Çünkü beslenme bu anlamda değerleri etkilemektedir. Nabız yüksekliğini dengeleyecek ve iyi gelecek olan detaylar arasında;
- Magnezyum tüketmek bu konuda iyi gelecek olan bir detaydır. Bu mineralin yeterli düzeyde vücutta bulunması nabız düşüklüğüne ve yüksekliğine iyi gelir.
- İlk etapta zeytinyağı olmak üzere, cuha çiçeği yağı ve keten tohumu yağı tüketimi yapılmalıdır.
- Ailesinde kalp ve damar sorunu olan kişileri tansiyon sorunu yaşayan kişiler Quenzim Q 10’u yeterli miktarda almalıdır. Özellikle kalp ve damar sorunu olanlar kullanmalıdır.
- Nabız ve tansiyon yüksekliklerinde sarımsak kullanımı yapılıyorsa ve tek başına tüketimini yapmakta zorlanıyorsanız, sarımsak haplarının kullanımlarını tercih edebilirsiniz. Düşüklüğüne ise sarımsak kullanımı yapılmaz.
- E vitamini günlük olarak 200 ile 400 ünite alınmalıdır. Yalnız bu alım hekim kontrolünde yapılmalıdır. Bu vitamin kalbi olumlu yönde etkileyecektir.
- Selenyum günlük olarak 200 migrogram alınmalıdır. Bu da kalp sağlığına faydalıdır ve iyi gelir.
Nabız Yüksekliğine İyi Gelen Bitkisel Çay
Malzemeler;
- 2 ila 3 adet papatya
- Yarım tatlı kaşığı rezene tohumu
- 7 yaprak melisa
- Bir tutam biberiye
- 3 adet sapları ile birlikte maydanoz
1 bardak doğal olan içme suyunun içine malzemeler yıkanarak atılır. Bu şekilde 1 dakika boyunca kaynatılır. Sonra ocağın üzerinden alınır ve 3 dakika boyunca demlenmesi adına kenara bırakılır. Ilıyan karışım tüketilir. Günlük olarak 3 bardak içilmelidir. Bu karışımın taze şekilde hazırlanması çok önemlidir. Nabız yüksekliğine iyi gelen karışımın düzenli kullanılması gerekir. Aksi durumda fayda sağlamaz.
Tedavi Yöntemleri
Nabızın tedavisi için aşağıda bulunan detayların hepsinin açığa kavuşturulması gerekmektedir. Nabız tedavisinde;
Yüksekliğe sebep olan etkenler; nabızın yükselmesi kalbin hızlı atması ile alakalı bir durumdur. Bu sorunun neden kaynaklandığı sorunun çözülmesi adına gerekli olan en önemli etkendir. Bu çözümü hekim bulmalı ve tanı koymalıdır.
İlaç kullanımı; beta bloker ilaçlar kategorisinde bulunan ve sinir sistemini etkileyen ilaçlar kalp konusunda etki sağlar. Bu tarz ilaçların kendi başına alınmaması hekim kontrolünde kullanılması nabız yükselmesinin önüne geçer.
Kahve içimi; kalpte çarpıntı meydana getiren bir faktörde fazla düzeyde kafein alımıdır. Kahve dışında asitli içecekler ve çayda da bulunur. Bunların fazla tüketilmesi çarpıntılara da sebep olmaktadır. Bunu için kahve tüketimi günde bir kez yapılırken, asitli olan içeceklerin tüketiminin bırakılması gerekir.
Kilo kontrolü; aşırı düzeyde kilo sağlık sorunu olmayan bir kişide bile nabızın yükselmesine sebep olur. Ayrıca aşırı kilo zaman içinde birçok sağlık sorununun da yaşanmasını sebep olacaktır. Kilo kontrolü yaparak hem sağlık konusunda hem de kalp atışı konusunda sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.
Sigara ve alkol kullanımı; aşırı düzeyde alkol alımı ve sigara içilmesi kalp atışlarının yükselmesini sağlar. Özellikle sigara kullanımı akciğerlerin fazla çalışmasını sağlayacaktır. Sigaranın bırakılması ile nabızda düşüşler meydana gelir. Sigara ve alkol birçok sağlık sorununa da kapı aralar.
Fiziksel aktivite; fiziksel aktivite yani düzenli şekilde spor yapan kişilerin nabız değerleri her daim yüksektir. Bunun en önemli nedeni de kardiyovasküler egzersizlerle kişinin kalbinde güçlenme olmasıdır. Güçlenme sonucunda değerlerde yükseklik oluşabilir.
Stresi yaşamdan atın; stres sağlık sorunlarının başında yer alan en önemli faktördür. Stresin artması sonucu nabızdaki seviyelerde üst düzeye çıkar. Ayrıca stres tansiyonu da arttıran önemli bir faktördür. Sağlık yaşamak isteyen kişilerin stresi yönetmesi çok önemlidir.