Panik Atak Tansiyonun Yükselmesinde ve Oluşumunda Ne Kadar Etkilidir?

Devamlı olarak düşen ya da yüksek seviyelerde seyreden kan basıncı panik atak belirtileri içinde bulunabilir. Hatta yüksek seviyelerde seyreden ve sonradan düşen tansiyon için hastalara hipertansiyon teşhisi konulmaktadır.

Panik Atak Tansiyonu Yükseltir mi?

Ani ve beklenmedik bir biçimde, beklenmedik bir yerde meydana gelen korku, kaygı, sıkıntı, bulantı ve stres nöbetine panik atak ismi verilir. Bu tarz durumlarda kişiler akıllarını kaçıracaklarını düşünür, bayılacağını düşünür, kötü şeylerin olacağını ve öleceğini düşünür. Panik atak belli başlı belirtileri olan bir sorundur.

Bu sorunların oluşmasına sebebiyeti aşırı düzeyde hormon salgılaması verir. Beyin bölgesine kanın az düzeyde gitmesi sonucunda sersemlik ve baş dönmesi de meydana gelir. Panik atak hastası bitkinlik, tükenmişlik, yaşarken, tansiyon yüksekliği ve tansiyon düşmesi de yaşar. Tansiyon ve panik atak ilişkisi bulunan bir ikilidir. Kan basıncının dengesinin bozulması ile korku meydana gelir ve panik atak hastası aklını bile yitirebileceğini düşünür. Özellikle kalbin hızlı bir şekilde çarpması en önemli belirtidir. Bazı kişilerde 160 ila 200 seviyelerine bile çıkabilir. Bundan kaynaklı olarak panik atak anında tansiyon yükselmesi ya da düşmesi meydana gelmektedir.

Özellikle bu durumu yaşayan kişilerde hastaneye girinceye kadar tansiyon normal bozukluk olmadan seyir eder. Hastaneye girme ile tetiklemeler ve heyecandan kaynaklı olarak tansiyon yükselmesi yani hipertansiyon meydana gelir. Hipertansiyon meydana gelmesi ile nabız yükselmesi de oluşur.

Hipertansiyon ve Panik Atak

Devamlı olarak düşen ya da yüksek seviyelerde seyreden kan basıncı panik atak belirtileri içinde bulunabilir. Hatta yüksek seviyelerde seyreden ve sonradan düşen tansiyon için hastalara hipertansiyon teşhisi konulmaktadır. İnsanlar stresli ortamlarda bulunduğunda vücut belli başlı bozukluk sinyalleri verir. Bu sinyallerin belirtileri arasında öfkeyle bakan yüz ifadesi, sıkılmış yumruklar, gergin bacak kasları, terleyen eller, gergin anüs, hızlı kalp atışı, güç soluma, sırtta ve boyun bölgesinde gerginlik ve gergin bir boğaz yer alır.

Bu durumların içinde en önemli olanları kan basıncı seviyelerinde meydana gelen bozukluk yani değişim durumlarıdır. Kan basıncının yükselmesi ile damarların duvar kısımlarında daralmalar meydana gelir. Sık sık stres yaşayan kişiler zaten genelde yüksek kan basıncı ile yüz yüzedir. Panik atak hastalarında da geçirilen ataklarda stres, endişe durumları ile hipertansiyon meydana gelir. Yani bu sorunla hipertansiyon ilişkisi bulunur.

Ataklar ile yükselmesi devam eden kan basıncı anında felç ya da beyin kanaması yapar. Panikatak hastası olan kişilerde bulunan ve belirtileri ile ortaya çıkan hipertansiyon yaşamı olumsuz yönde etkiler.

Panik Atak Ve Tansiyon Hastaları

Hipertansiyon hastası olan kişiler bozukluk ve ortaya çıkan belirtileri dâhilinde olumsuz düşünceler ile yaşamaktadır. Evlilik yapamayacaklarını, yaşamlarını artık kaybettiklerini ve sorumluluk alamayacaklarını düşünürler. Ataklardan kaynaklı olarak uzmana başvuran kişilerin çoğunluğuna hipertansiyon hastası için uygulanan tedavi yapılmaktadır. Panik atak tansiyon ilişkisi dâhilinde birçok kişiye rapor bile çıkartılmaktadır.

Hipertansiyon hastası için bozukluk ve sorunların geri dönüşleri çok önemlidir. Özellikle nabız yükselmeleri, beyin kanamaları ve felç riskleri kişileri korkutmaktadır. Hastane ortamına giden her kişi hipertansiyon hastası olarak dâhiliye uzmanına yönlendirilir. Bu durumda hastaların verdiği tepkiler ve sergilediği davranışlarda atak hastası olup olmadığı ile alakalı belirtileri yansıtır. Bozukluk ve sorun yaşatan kişiler genelde kızgınlıkları ve öfkeleri olan kişilerdir.

Kızgınlıklarını ve öfkelerini içlerine atarak yaşarlar. İlişki kurmakta ve sosyal yaşamlarında bulunan ikili ilişkileri konusunda her daim sorun yaşarlar. Bundan kaynaklı olarak çevreleri ile geçimsizlik yaşamaları sık sık yaşanan bir durum halindedir. Hatta zaman içinde birçok kişi bunlardan uzaklaşmaya başlar.

Panik bozukluk tedavilerinde özellikle ilaç ve psikoterapi uygulaması yapılır. Bu tedavi şeklinde bilişsel- davranışçı terapileri uygulanır. Bu terapiler ile hastalar yüksek kan basıncı hastası olmadığı ve yüksek kan basıncı hastası olmak adına hangi durumların söz konusu olabileceği konusunda bilgi verilmelidir.




1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (3 votes, average: 3,33 out of 5)
Loading...
Yorum ekle