Tansiyon Hastalıklarında Alkol Kullanımı Yapmak Zararlar Oluşturur mu, neden İçilmemelidir?

Alkol tansiyon ikilisinde alkol kullanıcısı erkek ise günlük olarak 2 bardak tüketim yapmalıdır. Alkol kullanıcı kadınsa ve tansiyon hastası ise günlük olarak 1 bardak tüketim yapmalıdır.

Alkol ve Tansiyon

Alkol ve tansiyon ikilisi birbiri ile birleştiğinde faydalı olan etkenler ortaya çıkartmamaktadır. Alkol tansiyon ikilisinde alkol kullanıcısı erkek ise yüksek tansiyonu bulunuyorsa günlük olarak 2 bardak tüketim yapmalıdır. Alkol kullanıcı kadınsa ve tansiyon hastası ise günlük olarak 1 bardak tüketim yapmalıdır. Alkol fazla düzeyde kullanılmadığı zaman yüksek ve düşük tansiyon hastası olan kişileri fazla etkilemez ama tansiyon sorunu olan kişilerin kullanılmaması önerilir.

Alkol tansiyonu yükseltir mi, düşürür mü, etkiler mi, etki yapar mı ve alkol ile tansiyon ilişkisi konusunda uzmandan detay almak gerekir. Bir kişi ağır düzeyde alkolikse ve bu kişiler alkol ile alakalı olan alımlarını ılımlı düzeylere çıkarsa değerlerinde yaklaşık olarak 2 ila 4 mm Hg arasında düşürebilir. Büyük tansiyon değerleri 140 mm Hg civarında ise bu değer alkol kullanımına göre 136 mm Hg kadar düşebilmektedir. Aynı değerleme küçük tansiyon yani kan basıncı içinde geçerli olan bir durumdur. Ayrıca alınacak olan içkilerin alkol derecesi de değerlerin ne düzeyde düşeceğini belirleyen bir etkendir. Özellikle alkol kullanımına yeni başlayan birisi olsun ya da alkolik olsun az miktarda içim yapsa bile seviyeleri konusunda yükselmelere de sebep olabilmektedir.

Günümüzde hemen hemen üç yetişkin olan bireyden bir tanesi tansiyon hastası olarak yaşamını devam ettirmektedir. Bu kişilerin neredeyse çoğunluğu yüksek tansiyon hastası olarak yaşamına devam ettiği için sorun yaşamaktadır.

Alkol kullanımından ve farklı faktörlerden kaynaklı olarak düşme ile yükselme sorunu çıkartan bu hastalık kalp krizi ya da inme gibi ciddi risklere de yol açabilmektedir. Ayrıca yükselmelerden kaynaklı olarak anevrizma, görme sorunları ve kalp yetmezlikleri de yaşanabilmektedir. Hastalıktan kaynaklı olarak ilacı ve hapı kullanan kişiler kullanırken içki içmemelidir.

Tansiyon Hastası Alkol Alabilir Mi?

Tansiyon sorununa strese maruz kalmak, hareketsiz yaşam sürdürmek, sigara kullanmak, tuzu fazla kullanmak, kilolu olmakta yol açmaktadır. Kan basıncı hastası olan kişilerin alkol alımları alınan ilacı ve tedavi aşamasını da düşünerek yapılmamalıdır. Zaten kan basıncı hastası olan hastaların stresten uzak durmaları, düzenli beslenmeleri, alkollerden uzak durmaları ve diğer detaylara dikkat etmeleri ile düzen sağlayacaktır. İçki alımları yapılacaksa uzman kontrolü dâhilinde ve bilgisinde alınmalıdır. Uzmanın ne kadar içki içeceğinizi ve ne zaman içeceğinizi bilmesi daha yararlı ve bilinçli davranmanıza olanak sağlar. Ayrıca kan basıncı ilacı kullanımında da birçok yanlışlar yapılır.

Kan basıncı yüksek olan ve etkisi konusunda fayda gören her kişinin ilacının aynısı kullanılmamalıdır. Komşusunun tansiyon ilacı kullanımını yapan birçok kişi bulunur. Bundan dolayı kullanırken dikkat edilmelidir.

Bu hastalığın kişiden kişiye etkisi farklıdır, yüksek ve düşük sorunlarda kişilerde farklı etkiler ile meydana çıkar. Bundan dolayı da riskler de ciddi zararlara sebep olabilir. Bu tedavi aşamasında kullanılabilecek yüzlerce ilaç bulunur. Yapılacak olan klinik muayenede hastalarda bulunan nedenler, durum, hastaların bünyeleri ve başka sağlık sorunların olup olmadığı da tespit edilmelidir. Bu tespitten sonra kan basıncı ilacı belirlemesi yapılır.

Yani kişiye göre ilaçların ve tedavinin planlaması yapılır. Bu sorunu yaşayan her kişinin uzmana başvurması, klinik muayane olması, testlerin ve tetkiklerinin yapılması gerekir. Bu detayların tamamı ortaya çıktıktan sonra gerekli tedavi süreci başlar. Bu süreç aşamasında sigara ve içki kullanımlarının da yapılmaması uzmanlar tarafından hastaya söylenen bir detaydır.




1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
Yorum ekle