Göz Tansiyonu Tedavisinde Uygulanacak Yöntemler Nelerdir?

Göz tansiyonu ya da diğer bir deyişle glikom hastaları; tedavisinde İlaç tedavisi, lazer uygulaması en son da ilk iki yöntemhastalığın tedavisindeistenilen sonucu vermkediği takdirde ise cerrahi müdehale olmak üzere üç yöntem bulunmaktadır.

Hipertansiyonu Tedavisi

Göz tansiyonu ya da hipertansiyon tedavisi oldukça önemlidir. Tedavide ilk amaç, gözde üretilen sıvının üretim miktarının düşürülmesi ya da sıvının çıkışının hızlanmasının sağlanmasıdır. Bu amaçla ilk olarak ilaç tedavisi denenir. İlaç tedavisi sırasında hastada göz sıvı akımında bir değişiklik olmuyorsa o zaman hastanın daha fazla doku kaybına ya da hasara sahip olmaması açısından son çözüm ameliyattır.

Glokom hastalarının her şeyi doktordan beklemeleri de yanlıştır. Günlük hayatlarında hastalığın ilerlemesini engellemek için, doktor tarafından verilen tedavi dışında kendilerine de dikkat etmeleri gerekmektedir. Uykularından beslenmelerine kadar düzenli bir hayat sürmeleri stresden uzak durmaları hastalığın ilerlemesine engel olan etkenlerdir.

Glokom Hastaları İçin Tedavi Yöntemleri

Glokom hastaları için en önemli olan konu göz tansiyonu konusunu için ne yapılmalı olayıdır. Göz tansiyonunu önlemek için yapılacak çeşitli tedavi yöntemleri vardır. Göz tansiyonu tedavisi için kullanılan belli başlı yöntemler;

  • İlaç Tedavisi
  • Lazer Tedavisi
  • Ameliyat

İlaç Tedavisi: Göz sıvısının dengelenmesi ya da göze hasar vermesini önlemek amacı ile başlayan tedavide ilk aşama ilaç tedavisi olmaktadır. Glokom olan hamile kadınların özellikle ilk üç ayında ilaç tedavisi, bebeğin düşmesine neden olabileceğinden sakıncalıdır.

Lazer Tedavisi: Glokom hastalarında ilaç tedavisi işe yaramadığı takdirde lazer tedavisi ön görülür. Lazer tedavisi hasta için oldukça ağrısız bir müdahale yöntemidir. Lokal anestezi altında yapılan lazer cihazı ile yapılan operasyonlar ince bir tüp yardımı ile kanallardaki fazla sıvının boşalması ya da ince tüple kanalların genişletilmesi sağlanır. Sonrasında hasta hemen ayağa kalkar. Kapalı ya da tıkanık kanalların açılması için lazer cihazı ile yapılan operasyonlar etkili bir yöntemdir.

Ameliyat: Glokom hastalarında ilaç tedavisi ve lazer operasyonları işe yaramadığı takdirde hastanın daha fazla doku kaybına uğramaması ve sonu körlükle biten kötü bir aşamadan geçmemesi için ameliyat yapılmalı. Ameliyat sırasında kanallara girilerek gerekirse ince bir tüp takılması yardımı ile fazla sıvı boşaltılır. Ameliyat sonunda hasta en fazla on beş günde glokom olayını geçici süre içinde olsa geçer hasta rahatlar. Glokom hastaları için kesin bir tedavi yoktur. Hasta sürekli olarak yılda en az üç dört kez doktor kontrolünde bulunmak zorundadırlar.

Glokom  tamamen düzelmez. Ömür boyu düzenli aralıklarla doktor kontrolünde olması gerekecektir. Göz tansiyonu önemli ve ihmal edilmemesi gereken bir konudur. Tedavi ancak, hastalığın tedaviye başlandığı andan itibaren toparlanmasını sağlar. Tedavi aşamasına kadar olan doku kaybının toparlanması ise çok zordur.

Göz tansiyonu nasıl geçer

Göz tansiyonunun bütünüyle tedavi olması çok zordur. Tedavi sadece o an glokomun dengelenmesine yardımcı olur. Hasta ömür boyu doktor kontrolünde olmak zorundadır. Göz tansiyonu hastalarının sürekli doktor kontrollerinde olmaları gerekmektedir. Glokom hastaları aynı zamanda günlük hayatlarında da dikkatli olmak zorundalar. Çıplak güneş ışığı almak yerine güneş gözlükleri kullanmaları gerekmektedir. Düzenli şekilde uykularını almaları, gözlerini sık sık dinlendirmeleri fazla yormamaları önemlidir. Günlük hayatta ya da iş hayatında gözlerini dinlendirmek için gözlük kullanabilirler. Glokom hastaları aynı zamanda düzenli beslenmeli, doktor kontrollerini aksatılmamalı. Göz tansiyon hastalarının stresten uzak durmaları oldukça önemlidir. Sakin ve dingin bir hayat yaşamaları tavsiye edilir.

Bitkisel Tedavi

Göz tansiyonu için ne yapılmalı sorusuna alternatif tıp tarafından da verilen tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

  • Tam buğday ekmeği tüketiniz
  • Her gün sarımsak ve soğan yemeniz önerilir.
  • Her gün tok karnına iki kaşık elma sirkesini bir bardak su ile karıştırıp için
  • Her gün közde pişirilmiş bir soğan yemeniz önerilir.
  • Soğan közlenmesi sırasında çıkan kırmızı renkli sıvıyı ziyan etmeyin glikom hastaları için oldukça yararlıdır.



1 yıldız2 yıldız3 yıldız4 yıldız5 yıldız (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...
Yorum ekle